Pistáciové mléko s vanilkou (raw)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 3/4 hrnku vyloupaných nesolených nepražených pistácií
- 1-2 lžíce javorového sirupu či agáve sirupu
- 1 lžička mleté vanilky
- špetka mletého kardamomu
- špetka soli
- 3 hrnky vody
- 2/3 hrnku kokosové smetany (ztuhlá část kokosového mléka, např. značky Albert Quality, které jsme několik hodin skladovali v lednici)
Postup Pistáciové mléko s vanilkou (raw)
Postup přípravy receptu
-
Pistácie namočíme přibližně na 1 hodinu do vody, poté slijeme a přendáme do výkonného mixéru (blenderu).
Přidáme jeden hrnek vody, javorový sirup, vanilku, kardamom a sůl a dobře rozmixujeme (na vysokou rychlost cca 5 minut).
Poté přidáme zbytek vody a pár lžic (asi 1/3 - 1/2 konzervy) ztuhlého kokosového mléka a znovu několik minut mixujeme.
Přecedíme přes pytlík na ořechové mléko nebo přes plátýnko, přelijeme do čisté láhve a skladujeme v lednici.
Pistácie se rozmixují velmi najemno, pokud vám tedy nevadí, že mléko nebude 100% hladké, můžete ho do láhve přelít bez cezení.
Čerstvé mléko vydrží v lednici 3 - 4 dny.