Piškotová vajíčka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic krupicového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce horké vody
- Dále:
- 300 ml smetany ke šlehání
- ztužovač smetany
- půlené kompotované broskve
- vykrajovátko ve tvaru vejce
Postup Piškotová vajíčka
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem šleháme do husté pěny. Během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do vyšlehaného těsta přidáváme postupně mouku, kterou zamícháváme pomalu vařečkou.
Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 8 -10 minut, až povrch zrůžoví. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem do husta. Broskve necháme okapat.
Z vychladlé rolády stáhneme papír a vykrojíme vajíčka. Natřeme je šlehačkou a položíme půlku broskve. Pokud budou moc hrubé seřízneme na tenčí kolečka.
Položíme broskev na piškot a můžeme podávat. Pokud to připravíme dříve tak broskev položíme před podáváním.