Piškotová vajíčka

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
6 lžic krupicového cukru
6 lžic polohrubé mouky
4 lžíce horké vody
Dále:
300 ml smetany ke šlehání
ztužovač smetany
půlené kompotované broskve
vykrajovátko ve tvaru vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem šleháme do husté pěny. Během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do vyšlehaného těsta přidáváme postupně mouku, kterou zamícháváme pomalu vařečkou.

  2. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 8 -10 minut, až povrch zrůžoví. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem do husta. Broskve necháme okapat.

  3. Z vychladlé rolády stáhneme papír a vykrojíme vajíčka. Natřeme je šlehačkou a položíme půlku broskve. Pokud budou moc hrubé seřízneme na tenčí kolečka.

  4. Položíme broskev na piškot a můžeme podávat. Pokud to připravíme dříve tak broskev položíme před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!