Pikantní vepřové s houbami a koprem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
200 g hub (čerstvé, mražené, naložené v octu – sušené nedoporučuji)
voda nebo vývar na podlití
1 zakysaná smetana
1 větší cibule
máslo na zjemnění
2 lžíce kopru
tuk
čerstvě mletý bílý pepř
hladká mouka na zahuštění nebo hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme je.

  2. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli (pozor na spálení), vložíme maso a restujeme, zalijeme trochou vody nebo vývarem a dusíme asi 15 minut.

  3. Přidáme pokrájené houby a dusíme dál. Až je maso a houby měkké (celkem asi 30 minut), přidáme mouku na zahuštění, nebo už hotovou jíšku – množství dle chtěné hustoty a přidáme zakysanou smetanu se smíchaným koprem, promícháme, dokořeníme, vypneme a necháme spojit chutě, zjemníme kouskem másla. Lze přidat i cukr a ocet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!