Pikantní vepřové s houbami a koprem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 200 g hub (čerstvé, mražené, naložené v octu – sušené nedoporučuji)
- voda nebo vývar na podlití
- 1 zakysaná smetana
- 1 větší cibule
- máslo na zjemnění
- 2 lžíce kopru
- tuk
- čerstvě mletý bílý pepř
- hladká mouka na zahuštění nebo hotová jíška
Postup Pikantní vepřové s houbami a koprem
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a nakrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme je.
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli (pozor na spálení), vložíme maso a restujeme, zalijeme trochou vody nebo vývarem a dusíme asi 15 minut.
Přidáme pokrájené houby a dusíme dál. Až je maso a houby měkké (celkem asi 30 minut), přidáme mouku na zahuštění, nebo už hotovou jíšku – množství dle chtěné hustoty a přidáme zakysanou smetanu se smíchaným koprem, promícháme, dokořeníme, vypneme a necháme spojit chutě, zjemníme kouskem másla. Lze přidat i cukr a ocet.