Pikantní vepřová kýta s česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g eidamu
- 600 g vepřové kýty
- 150 g šunky
- 2 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- česnek dle chuti
- boloňská omáčka
- mletý černý pepř
- sůl
- cibulová nať
Postup Pikantní vepřová kýta s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme. Cibulovou nať omyjeme a nakrájíme na proužky.
Plátky vepřové kýty očistíme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce. Opékáme u obou stran na rozpáleném oleji.
Hotové vložíme do zapékací misky (pekáčku), pokapeme boloňskou omáčkou, posypeme sýrem, nudličkami šunky a cibulovou natí. Vše krátce zapečeme a podáváme s opečenými brambory