Pikantní vepřová kýta s česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g eidamu
600 g vepřové kýty
150 g šunky
2 lžíce hladké mouky
olej na smažení
česnek dle chuti
boloňská omáčka
mletý černý pepř
sůl
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme. Cibulovou nať omyjeme a nakrájíme na proužky.

  2. Plátky vepřové kýty očistíme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce. Opékáme u obou stran na rozpáleném oleji.

  3. Hotové vložíme do zapékací misky (pekáčku), pokapeme boloňskou omáčkou, posypeme sýrem, nudličkami šunky a cibulovou natí. Vše krátce zapečeme a podáváme s opečenými brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!