Zelňačka z uzeného vývaru a masa

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5-2 l vývaru z uzeného kolene, masa nebo žeber
obrané vařené maso
1 sklenice kysaného zelí (- 640 g)
3 brambory
cibule
1 lžíce másla
hl. mouka
1 lžička mleté papriky
100 ml sladké smetany
kysaná smetana na ozdobu
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce. Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou opatrně, vývar už bývá dost slaný).

  2. Cibuli nakrájíme na drobno a pěníme na másle. Zasypeme paprikou a krátce orestujeme. Jíšku přidáme k zelí a povaříme. Před koncem vsypeme uvařené brambory, nakrájené maso a přilijeme sladkou smetanu.

  3. Společně necháme jen chviličku povařit, aby se smetana nesrazila. Dochutíme, případně dosladíme, pokud je zelí moc kyselé. Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!