Pikantní vepřová játra s houbami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřových jater
- 1 velká cibule
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 malá cuketa
- 100 g houby (žampiony)
- 10 ks cherry rajčátka
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pikantní vepřová játra s houbami
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kostky, zprudka na oleji orestujeme.
Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opečeme. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijme trochou vody.
Přidáme na kostky nakrájené papriky, cuketu a hřiby. Po chvíli dáme na půl překrojená rajčátka, utřený česnek a ostrý kečup.
Podle chuti osolíme a opepříme. Kdo má rád ostřejší může přidat kousek chilli papričky nebo více česneku. Podáváme s rýží, kuskusem nebo pouze s chlebem.