Pikantní vepřová játra s houbami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových jater
1 velká cibule
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 malá cuketa
100 g houby (žampiony)
10 ks cherry rajčátka
olej
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce ostrého kečupu
3 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kostky, zprudka na oleji orestujeme.

  2. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a krátce opečeme. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijme trochou vody.

  3. Přidáme na kostky nakrájené papriky, cuketu a hřiby. Po chvíli dáme na půl překrojená rajčátka, utřený česnek a ostrý kečup.

  4. Podle chuti osolíme a opepříme. Kdo má rád ostřejší může přidat kousek chilli papričky nebo více česneku. Podáváme s rýží, kuskusem nebo pouze s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!