Pikantní kuřecí křídla s mrkvovými špagetami a brynzou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kusů kuřecích křídel
- 1 lžička tekuté chilli koření
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- kmín
- Na špagety:
- 1 větší mrkev
- 1 lžíce másla
- pár kapek balsamica
- 1 lžíce brynzy
- sůl
- pepř
Postup Pikantní kuřecí křídla s mrkvovými špagetami a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Z oleje, prolisovaného česneku a chilli koření umícháme marinádu.
Křídla osolíme a vložíme do marinády aspoň na 2 hodiny. Pak je naskládáme na pekáč, posypeme celým kmínem, přidáme zbytek marinády, trochu vody a pečeme dočervena. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přidáme vodu
Mrkev očistíme a pokud nemáme spiralizér, pokusíme se ji nakrájet na co nejtenčí nudličky. V pánvi roztopíme máslo, přidáme mrkvové špagety, posolíme, opepříme, a promícháváme je zhruba 12 minut. Pak je zakápneme balsamicem, ještě 2 minutky promícháme a ještě horké, i s máslem, je vložíme do misky, ve které máme rozdrobenou brynzu. Všechno společně rychle promícháme a hned jíme s pečenými křídly.