Pikantní křupavé kuřecí kousky s kurkumou (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
1 lžička kurkumy
1 lžíce škrobu
sůl, pepř, chilli

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, přidáme koření a škrob, důkladně promícháme a necháme v chladu odležet alespoň 0,5 hodiny.

  2. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev. Nepoužíváme žádný olej ani tuk. Maso na ní rozprostřeme tak, aby každý se každý kousek dotýkal dna. Nesmí být ve vrstvě. Pečeme tak dlouho, až maso dostane vespod zlatou barvu. Nesmíme při pečení míchat, jinak maso pustí šťávu a neudělá se dokřupava. Když je maso dozlatova, opatrně otočíme, nemícháme a stejným způsobem pečeme i druhou stranu.

  3. Když je maso opečené z obou stran, oddělujeme jednotlivé kousky od sebe měchačkou a ještě chvilku opékáme, tentokrát při tom mícháme. Tím se nám opečou i kousky masa, které před tím neměly kontakt se dnem pánve. Servírujeme se zeleninovým salátem, šťouchanými brambory, můžeme přidat i nějaký dip nebo omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!