Pikantní jogurtové filé
Recepty, RybySuroviny
- cca 140 g bílého jogurtu
- 600 g rybího file bez přidání vody (z tresky, kapra...)
- sůl
- mletý pepř
- 2-3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce zázvoru - čerstvě nastrouhaného
- citronová kůra - není nutná
- rozšlehané vejce
- strouhanka na obalování
- olej
Postup Pikantní jogurtové filé
Postup přípravy receptu
-
Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané citronové kůry. V jogurtové marinádě necháme filety odležet cca hodinu.
Pak filety z marinády vyndáme, necháme okapat, protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...