Pikantní jogurtové filé

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 140 g bílého jogurtu
600 g rybího file bez přidání vody (z tresky, kapra...)
sůl
mletý pepř
2-3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce zázvoru - čerstvě nastrouhaného
citronová kůra - není nutná
rozšlehané vejce
strouhanka na obalování
olej

Postup přípravy receptu

  1. Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané citronové kůry. V jogurtové marinádě necháme filety odležet cca hodinu.

  2. Pak filety z marinády vyndáme, necháme okapat, protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance. Smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!