Pikantní čočkový salát s medvědím česnekem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g čočky
2 řapíky celeru
1 mladá cibulka
2 lžíce sušených rajčat v oleji
1-2 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 lžička drcených chilli papriček nebo čerstvě mletý pepř
1 menší svazek medvědího česneku
bílý vinný ocet podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme podle návodu. Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí česnek a sušená rajčata na proužky.

  2. Měkkou čočku osolíme, zakápneme olejem z rajčat a promícháme se zbytkem surovin. Dochutíme podle chuti vinným octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!