Perník s moukou z vlašských ořechů bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
120 g cukru
1 zralý banán
3 lžíce oleje
420-450 ml vody
sekané vlašské ořechy
Čokoládová poleva:
kvalitní hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek
kousek rostlinného tuku (Stella, Alsan)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny důkladně promícháme.

  2. Přidáme banán rozmačkaný vidličkou na kaši, olej a vodu a vymícháme středně husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20-25 minut (zkoušíme špejlí).

  3. Upečený perník necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

  4. Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevu, kterou připravíme buď rozpuštěním čokolády s trochou tuku ve vodní lázni (a), případně zahřátím všech surovin (b) do rozpuštění.

  5. Polevu necháme částečně zaschnout a poté posypeme sekanými vlašskými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!