Oves na bulharský způsob

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek ovsa bezpluchého
1 cibuli
1 čerstvou papriku
4 rajčata
1 KL Worcesterové omáčky
1 PL sojové omáčky
1/2 KL mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Oves si přes noc namočíme, a pak přibližně 1/2 hodiny vaříme ve vodě, kam přidáme lžíci octa. Po 15 minutách vaření tam přidáme sůl. Scedíme a necháme okapat.

  2. Mezitím než se oves uvaří si nakrájíme na proužky cibuli, papriku a rajčata (nejlépe oloupané, ale nemusí být).

  3. Toto vše v tomto pořadí postupně orestujeme, přidáme worcester, sojovku a sůl a mletou papriku. Necháme chvilku podusit a pak do toho přidáme oves a necháme to prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!