Oves na bulharský způsob
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek ovsa bezpluchého
- 1 cibuli
- 1 čerstvou papriku
- 4 rajčata
- 1 KL Worcesterové omáčky
- 1 PL sojové omáčky
- 1/2 KL mleté papriky
Postup Oves na bulharský způsob
Postup přípravy receptu
-
Oves si přes noc namočíme, a pak přibližně 1/2 hodiny vaříme ve vodě, kam přidáme lžíci octa. Po 15 minutách vaření tam přidáme sůl. Scedíme a necháme okapat.
Mezitím než se oves uvaří si nakrájíme na proužky cibuli, papriku a rajčata (nejlépe oloupané, ale nemusí být).
Toto vše v tomto pořadí postupně orestujeme, přidáme worcester, sojovku a sůl a mletou papriku. Necháme chvilku podusit a pak do toho přidáme oves a necháme to prohřát.