Brambůrky od Viktorky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory - syrové
anglická slanina
bobkový list
kopr
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (cca 0,5cm), slaninu si nakrájíme na plátky (cca 2mm) - naplátkovaná už z obchodu není moc vhodná - je moc tenká a pak se připaluje.

  2. Trošku oleje (opravdu jen trochu - anglická pustí tuk taky) rozehřejeme na pánvi, mírně oprančíme slaninu do růžova, přidáme nakrájené brambory, bobkový list, sůl a na mírném ohni pod pokličkou podusíme, dokud brambory nezměknou.Občas brambůrky prohodíme, aby se nepřipekly.

  3. Ke konci můžeme pokličku sundat, aby se vypařila tekutina a brambory trochu zezlátly.

  4. Na závěr posypeme na drobno nakrájeným koprem, prohodíme a můžeme podávat. Výborné jsou s kysanou smetanou (může být i hustý bílý jogurt), kterou osolíme a přidáme trošku prolisovaného česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!