Nákyp z růžičkové kapusty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špetka muškátového oříšku
1 špetka soli
1 špetka černého mletého pepře
1 vejce
120 g másla
150 g sýra gouda
1 polévková lžíce mouky hladké
200 g mouky hladké
300 g uzeného masa (vařené)
400 ml mléka
800 g růžičkové kapusty
Na formu:
1 polévková lžíce tuku
1 polévková lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravte těsto - mouku prosejte na vál, uprostřed kopečku vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce. Přidejte 100 g změklého másla a dvě lžíce studené vody. Vypracujte hladké těsto, které nechte v chladu přibližně 40 minut odpočinout.

  2. Růžičkovou kapustu očistěte, 8 minut vařte v osolené vodě a sceďte.

  3. Uzené maso nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte zbylé máslo, maso na něm osmahněte. Poté maso poprašte 2 lžícemi mouky, promíchejte a zalijte mlékem. Povařte 5 minut a ochuťte muškátem, pepřem a solí. Pak vmíchejte kapustu a polovinu goudy. Krátce poduste.

  4. Těsto rozválejte a vyložte jím vymazanou a vysypanou formu. Přidejte směs masa a zeleniny. Zapečte v troubě při 180 °C. Asi 5 minut před dokončením nákyp posypte zbylým sýrem a dopečte. Ozdobte paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!