Tatrankové kuličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

4 Tatranky (s příchutí lískového oříšku)
160 g změklého másla
1 lžíce rumu
250 g cukru moučky
2 lžíce mléka
100 g praženého kokosu na obalení
papírové košíčky

Postup přípravy receptu

  1. Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky. Přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko.

  2. Všechny suroviny spojíme a zpracujeme do pevného těsta. Z připraveného těsta odebíráme lžičkou malé kousky a v dlaních je vyválíme do tvaru kuličky. Každou kuličku ihned obalíme v praženém kokosu a vložíme do papírového košíčku.

  3. Hotové kuličky necháme dobře vychladit v chladničce nebo ve spíži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!