Tatrankové kuličky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 4 Tatranky (s příchutí lískového oříšku)
- 160 g změklého másla
- 1 lžíce rumu
- 250 g cukru moučky
- 2 lžíce mléka
- 100 g praženého kokosu na obalení
- papírové košíčky
Postup Tatrankové kuličky
Postup přípravy receptu
-
Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky. Přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko.
Všechny suroviny spojíme a zpracujeme do pevného těsta. Z připraveného těsta odebíráme lžičkou malé kousky a v dlaních je vyválíme do tvaru kuličky. Každou kuličku ihned obalíme v praženém kokosu a vložíme do papírového košíčku.
Hotové kuličky necháme dobře vychladit v chladničce nebo ve spíži.