Perník babičky Havlínové

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
citronová kůra
2 lžíce kakaa
200 ml oleje
90 g cukru
2 lžíce medu
O,5 l mléka
1 vejce
1 velký džem do těsta
Na potření:
meruňkový džem
šlehačka
meruňky
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Recept je z pořadu Prostřeno, ale provedla jsem úpravu surovin. Vše smícháme dohromady a upečeme na velkém plechu. Potřeme meruňkovou marmeládou a polijeme čokoládou.

  2. Podáváme s meruňkou a šlehanou smetanou. Výborný je i pouze s polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!