Perníčky Marie - chaloupky, Velikonoce, fotbal

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g moučkového cukru
3 ks vejce
120 g másla
200 g medu
760 g hladké mouky
1 lžíce potravinářské sody
1 lžíce perníkového koření
1 lžíce Holandského kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vejce a máslo utřeme, pak přidáme med a ostatní ingredience. Vypracujeme těsto které necháme 60 minut odležet v ledničce (nebo po odležení dáme na mrazák, pokud plánujeme pozdější pečení). Těsto z mrazáku musíme upotřebit cca do 2 měsíců od zamrazení, má li být k pozření.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku 3 až 5 mm. Formičkou na chaloupku vykrájíme tvary, které klademe na plech, na pečící papír, do předehřáté trouby a pečeme na 150°C.

  3. Jsou-li perníčky dostatečně upečeny zjistíme tak, že sledujeme průběh pečení a jsou-li nafouklé, začnou-li měnit barvu, jsou upečené. Po vytažení z trouby perníčky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou oleje, jedná se o lesk perníčků.

  4. Po vychlazení zdobíme bílou nebo barevnou sněhovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!