Pepřové vepřové s křenovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 ks vepřových plátků z kýty
- sůl
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 10 lžic plnotučné hořčice
- 1 lžička bílého pepře
- 1 lžička černého mletého pepře
- Na křenovou omáčku:
- 1 lžíce másla
- 1-2 lžíce hladké mouky
- kelímek sladké smetany nebo mléka
- lžíci octa
- lžíci cukru
- sůl
- 4 lžíce nastrouhaného křenu
Postup Pepřové vepřové s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky kýty naklepeme a mírně osolíme. Olej s hořčicí a pepřem našleháme a vložíme do něj plátky masa. Necháme aspoň 2 hodiny uležet.
Pak dáme na pekáček s veškerou marinádou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě 40 min.
Na lžíci másla osmažíme hladkou mouku, přilijeme smetanu, nebo mléko a šleháme metlou do zhoustnutí, provaříme. Osolíme, ochutíme octem a cukrem, přidáme strouhaný křen a odstavíme. Podáváme s bramborem.