Pečený vepřový ořez na bylinkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1000 g vepřového ořezu
- olivový olej
- 1 cibule
- 2 větší stroužky česneku
- libeček
- celerová nať
- pažitka
- kadeřavá petrželka
- majoránka
- oregáno
- tymián
- 3 lžičky soli
- 1 lžíce Solamylu
- Bylinky pokud možno čerstvé ze záhonku a kdo by chtěl ostřejší dá si ještě chilli a nemáme-li bylinky čerstvé, dáme sušené.
Postup Pečený vepřový ořez na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku si nalijeme asi 100 ml oleje, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky, mletou papriku, nahrubo posekanou petrželku, libeček, nať celeru, pažitku, majoránku, oregáno, tymián, všechno osolíme, promícháme a do této marinády dáme ořez nasa, pěkně promícháme, aby byly bylinky s olejem všude a dáme přes noc do lednice marinovat (stačí i pár hodin).
Druhý den znova promícháme přikryjeme pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.
V polovině pečení zalijeme vodou, abychom měli dobrou šťávu a ke konci pečení si rozpustíme v malém množství vody Solamyl, zalijeme šťávu, dosolíme a ještě 10-15 minut propečeme do zhoustnutí šťávy a můžeme servírovat.