Pečený siven s bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks sivena
1 lžičku sušené citronové trávy
sůl
citronový pepř
2 snítky rozmarýnu
4 plátky másla
Na brambory:
10 menších brambor
rozmarýn
koření na Americké brambory
3 plátky rozpuštěného vlahého másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme a posypeme citronovou trávou sivena z obou stran. Necháme zhruba 2 hodiny v chladu uležet. Brambory si řádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny. Dáme do mísy osolíme posypeme kořením, přidáme máslo a pořádně promícháme.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem dáme sivena. Na každý kus dáme ještě plátek másla. Poklademe okořeněné brambory, které ještě posypeme trochou čerstvého rozmarýnu.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C pečeme asi 10 minut, zapneme v troubě gril snížíme teplotu na 170°C. Doba grilování je také asi 10 minut. je to pouze informativní. Záleží na velikosti ryby a také troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!