Pečený siven s bramborami
Recepty, RybySuroviny
- 2 ks sivena
- 1 lžičku sušené citronové trávy
- sůl
- citronový pepř
- 2 snítky rozmarýnu
- 4 plátky másla
- Na brambory:
- 10 menších brambor
- rozmarýn
- koření na Americké brambory
- 3 plátky rozpuštěného vlahého másla
- sůl
Postup Pečený siven s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Sivena omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Břišní dutinu osolíme, opepříme, posypeme citronovou trávou. Vložíme větvičku rozmarýnu a plátek másla. Poté osolíme, opepříme a posypeme citronovou trávou sivena z obou stran. Necháme zhruba 2 hodiny v chladu uležet. Brambory si řádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny. Dáme do mísy osolíme posypeme kořením, přidáme máslo a pořádně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem dáme sivena. Na každý kus dáme ještě plátek másla. Poklademe okořeněné brambory, které ještě posypeme trochou čerstvého rozmarýnu.
Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C pečeme asi 10 minut, zapneme v troubě gril snížíme teplotu na 170°C. Doba grilování je také asi 10 minut. je to pouze informativní. Záleží na velikosti ryby a také troubě.