Pečený pstruh s citronem a bylinkami
Recepty, RybySuroviny
- 2 celé čerstvé vykuchané pstruhy
- celý červený pepř
- sůl
- čerstvý koriandr
- čerstvý kopr
- 1 celý bio citron
- kousek másla
- olej na vymazání pekáčku
Postup Pečený pstruh s citronem a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.
V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do zářezů ještě vetřeme trochu drceného pepře.
Vnitřky ryb naplňte několika snítkami koriandru a kopru, vložte 2 plátky citronu a kousek másla.
Pstruhy vložíme do pekáčku lehce vymazaného olejem a dáme péct do trouby předehřáté asi na 180º C. Pečeme odklopené asi 20 - 30 minut podle velikosti ryby. Upečené podáváme.