Pečený pstruh s citronem a bylinkami

Recepty, Ryby

Suroviny

2 celé čerstvé vykuchané pstruhy
celý červený pepř
sůl
čerstvý koriandr
čerstvý kopr
1 celý bio citron
kousek másla
olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.

  2. V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do zářezů ještě vetřeme trochu drceného pepře.

  3. Vnitřky ryb naplňte několika snítkami koriandru a kopru, vložte 2 plátky citronu a kousek másla.

  4. Pstruhy vložíme do pekáčku lehce vymazaného olejem a dáme péct do trouby předehřáté asi na 180º C. Pečeme odklopené asi 20 - 30 minut podle velikosti ryby. Upečené podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!