Roláda s čokokysankou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

5 vajec
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic moučkového cukru
špetka soli
2 špetky kypřícího prášku do pečiva
100 g čokolády s 50% kakaa
100 g zakysané smetany 16%

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme mouku s kypřícím práškem a vmícháme sníh.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 12 - 15 minut.

  4. Upečený plát položíme na utěrku a stočíme i s papírem.

  5. Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu a vmícháme smetanu.

  6. Roládu rozvineme, odstraníme papír a slabě potřeme čokoládou. Roládu stočíme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!