Pečený guláš z vepřových jater, mozečku, srdce a sleziny

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
200 g sleziny
200 g vepřového mozečku
1 uvařené vepřové srdce (z vývaru)
2 debrecínské párky
3 velké cibule
sádlo
sypká červená paprika
1 PL ostrého paprikového krému
sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
4 stroužky česneku
pivo na podlití
vývar ze srdce

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Nakrájené cibule osmahneme v hlubší pečící nádobě na sádle do světle zlaté barvy.

  2. Přidáme pokrájená odblaněná játra, slezinu, pokrájené uvařené srdce z vývaru a pokrájený mozeček. Maso promícháme s paprikou, podlijeme trochou piva a vývaru.

  3. Ke guláši přidáme drcený kmín, česnek a přikryjeme poklicí. Pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Nakonec přidáme pokrájené debrecínské párky. Guláš ochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.

  4. Podáváme s knedlíkem nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!