Pečený guláš z vepřových jater, mozečku, srdce a sleziny
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vepřových jater
- 200 g sleziny
- 200 g vepřového mozečku
- 1 uvařené vepřové srdce (z vývaru)
- 2 debrecínské párky
- 3 velké cibule
- sádlo
- sypká červená paprika
- 1 PL ostrého paprikového krému
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený kmín
- 4 stroužky česneku
- pivo na podlití
- vývar ze srdce
Postup Pečený guláš z vepřových jater, mozečku, srdce a sleziny
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Nakrájené cibule osmahneme v hlubší pečící nádobě na sádle do světle zlaté barvy.
Přidáme pokrájená odblaněná játra, slezinu, pokrájené uvařené srdce z vývaru a pokrájený mozeček. Maso promícháme s paprikou, podlijeme trochou piva a vývaru.
Ke guláši přidáme drcený kmín, česnek a přikryjeme poklicí. Pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Nakonec přidáme pokrájené debrecínské párky. Guláš ochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.
Podáváme s knedlíkem nebo s pečivem.