Pečený guláš z hovězích líček
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězích líček
- 3 cibule
- 2 lžíce sádla
- 3 stroužky česneku nakrájeného na drobno
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžíce hořčice
- 1 střední brambor nastrouhaný na jemno
- červená mletá paprika cca 2 lžíce
- pálivá paprika podle chuti
- vývar z kostí
- chilli paprička
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Pečený guláš z hovězích líček
Postup přípravy receptu
-
Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli skoro do hněda. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Zasypeme paprikou a podlijeme horkým vývarem. Přidáme sůl a koření.
Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 150 st. asi na 2 hodiny. Průběžně mícháme a podléváme vývarem. Půl hodiny, klidně i dříve, před dopečením přidáme brambor a dopečeme do měkka. Brambora guláš zahustí a není třeba zahušťovat moukou.