Pečený guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- asi 500 g hovězího zadního
- 2 cibule
- lžíce protlaku
- sůl
- pepř
- gulášové koření
- 3 stroužky česneku
- červená paprika
- červená kapie
- chilli paprička
- drcený kmín
Postup Pečený guláš
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kastrol, který může přijít do trouby. Do něho dáme nakrájené okořeněné maso a nakrájenou cibuli na kostičky. Zalijeme 2 hrnky vývaru, přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C na 3 hodiny.
Pak vyjmeme, přidáme kapie a červenou cibuli, protlak, česnek, popřípadě dochutíme solí a pepřem. Dáme nakrájenou na kolečka chilli papričku bez semínek a zahustíme. Provaříme a podáváme.