Pečený bulgur s rajčatovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého masa
3 kusy spařených rajčat
1 menší cibule
1 malý rajčatový protlak
sůl, pepř
olej
půl hrnku bulguru
1 hrnek hovězího vývaru, popřípadě vody a půl kostky masoxu

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku vhodném do trouby rozehřejeme olej a na něj dáme restovat cibuli. Přidáme mleté maso, které zhruba 8 minut opékáme, pak nakrájená spařená rajčata a protlak. Vše osolíme, opepříme a krátce provaříme.

  2. Na troše oleje opékáme půl hrnku bulguru zhruba 5 minut. Do opečeného bulguru přidáme rajčatovou směs, promícháme a zalijeme vývarem. Směs vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 30-35 minut, až je vývar zcela vyvařen. Během pečení aspoň jednou promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!