Pečený bulgur s rajčatovou omáčkou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mletého masa
- 3 kusy spařených rajčat
- 1 menší cibule
- 1 malý rajčatový protlak
- sůl, pepř
- olej
- půl hrnku bulguru
- 1 hrnek hovězího vývaru, popřípadě vody a půl kostky masoxu
Postup Pečený bulgur s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku vhodném do trouby rozehřejeme olej a na něj dáme restovat cibuli. Přidáme mleté maso, které zhruba 8 minut opékáme, pak nakrájená spařená rajčata a protlak. Vše osolíme, opepříme a krátce provaříme.
Na troše oleje opékáme půl hrnku bulguru zhruba 5 minut. Do opečeného bulguru přidáme rajčatovou směs, promícháme a zalijeme vývarem. Směs vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba 30-35 minut, až je vývar zcela vyvařen. Během pečení aspoň jednou promícháme.