Pečené třepané brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 700 g brambor (nejlépe typu C)
- máslo (zhruba 50 g)
- rovná lžička mletého kmínu
- rovná lžička sušeného česneku
- rovná lžička mleté papriky
- sůl
Postup Pečené třepané brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.
Máslo rozpustíme a vmícháme všechno koření. Uvařené brambory scedíme a necháme minutku vypařit.
Vlijeme na ně máslo, přikryjeme poklicí a hrnec protřepeme ze všech stran, aby se brambory celé obalily.
Troubu vyhřejeme na 230 stupňů. Brambory přesypeme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova a do křupava. Podáváme nejlépe s mlékem, kefírem nebo salátem. Mohou se podávat i jako přílohové, třeba k řízku.