Pečené třepané brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 700 g brambor (nejlépe typu C)
máslo (zhruba 50 g)
rovná lžička mletého kmínu
rovná lžička sušeného česneku
rovná lžička mleté papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.

  2. Máslo rozpustíme a vmícháme všechno koření. Uvařené brambory scedíme a necháme minutku vypařit.

  3. Vlijeme na ně máslo, přikryjeme poklicí a hrnec protřepeme ze všech stran, aby se brambory celé obalily.

  4. Troubu vyhřejeme na 230 stupňů. Brambory přesypeme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova a do křupava. Podáváme nejlépe s mlékem, kefírem nebo salátem. Mohou se podávat i jako přílohové, třeba k řízku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!