Kořeněné sušenky se skořicí a hřebíčkem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 10 dkg másla
- 28 dkg cukru moučky
- 3 rovné lžičky skořice (nebo 4 skořicového cukru)
- 6-10 ks tlučeného hřebíčku (podle velikosti)
- citron - kůra
- 4 dkg strouhaných loupaných mandlí
- 28 dkg hladké mouky
- 2 vejce
Postup Kořeněné sušenky se skořicí a hřebíčkem
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady kromě mouky a vajec v míse utřeme, potom zatřeme vejce a mouku. Vzniklé těsto můžeme nechat v ledničce a použít je až další dny, ale není to nutné.
Na pomoučněném válu rozválíme na cca 4 mm a vykrajujeme drobnější tvary, které přeneseme na pečící papír na plechu.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme buď půlkou mandle nebo mandlemi nadrobno sekanými.