Kořeněné sušenky se skořicí a hřebíčkem

Recepty, Cukroví

Suroviny

10 dkg másla
28 dkg cukru moučky
3 rovné lžičky skořice (nebo 4 skořicového cukru)
6-10 ks tlučeného hřebíčku (podle velikosti)
citron - kůra
4 dkg strouhaných loupaných mandlí
28 dkg hladké mouky
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady kromě mouky a vajec v míse utřeme, potom zatřeme vejce a mouku. Vzniklé těsto můžeme nechat v ledničce a použít je až další dny, ale není to nutné.

  2. Na pomoučněném válu rozválíme na cca 4 mm a vykrajujeme drobnější tvary, které přeneseme na pečící papír na plechu.

  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme buď půlkou mandle nebo mandlemi nadrobno sekanými.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!