Pečené brambory v bylinkové krustě

Recepty, Přílohy

Suroviny

3 větší brambory
2 hrsti strouhanky
2 lžíce provensálských bylinek
sůl
vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, a nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká.

  2. Takto nakrájená kolečka dáme do vařící osolené vody a vaříme 7 minut. Poté brambory vyndáme, scedíme, necháme vychladnout.

  3. Vychladlé brambory obalujeme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance, smíchané s provensálskými bylinkami.

  4. Na plech dáme pečící papír, poklademe na něj obalené brambory a pečeme v troubě do zlatavé barvy. Kdo chce, může brambory osmažit na oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!