Pečené blumy s fresh krémem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 5 blum
- 1 lžíce balzamikového octa
- 5 lžic javorového sirupu
- špetka perníkového koření
- Na drobenku:
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce měkkého másla
- 1 lžíce ovesných vloček
- Na krém:
- 3 lžíce mascarpone
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- pár kapek vanilkového extraktu
Postup Pečené blumy s fresh krémem
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme balzamikový ocet, javorový sirup, perníkové koření a řádně promícháme. Blumy přepůlíme, zbavíme pecek a vložíme do sladké marinády. Řádně promícháme a dáme do zapékací mísy tak, aby byly řezem nahoru. Blumy polijeme marinádou a posypeme drobenkou. Drobenku jsme připravili tak, že jsme smíchali cukr, mouku, vločky a máslo. Blumy vložíme na 15 minut do trouby a pečeme na program gril při 200°C.
Mezitím připravíme krém. Do misky dáme mascarpone, zakysanku, vanilkový cukr, extrakt a řádně vymícháme na hladký krém. Blumy s ním podáváme.