Pečená kachna od Danculky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachna
1,5 kg vepřové plece
3-4 rohlíky
1 dcl mléka
30 g petrželky
5 vajec
sůl
pepř
1/2 čajové lžičky muškátového květu
1/2 čajové lžičky Vegety
ostatní koření podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom.

  2. Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na stehnách.

  3. Urobíme plnku, bravčové mäsko nakrájame na väčšie kocky, pokrájané rohlíky navlhčíme mliekom pridáme k mäsku, potom dáme vajíčka a ostatné koreniny vegetu, muš. kvet, soľ, korenie podľa chuti, nakoniec petrželku a dobre premiešame.

  4. Kachnu naplníme a otvor zašijeme, upravíme na pekáčí a podlejeme 1 dl vody a pečieme 1 hod z vrchu a 1 hod zo spodu, podávame s červenou repou a zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!