Buchta z řepy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g červené řepy
100 g cukru
2 vejce
120 g rozpuštěného másla
+ na vymazání formy
60 g mletých vlašských ořechů
+ na posypání
50 g hrozinek
200 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Celou neoloupanou řepu vložíme do hrnce do cedníku nebo na pařáku na knedlíky a vaříme v páře do změknutí. Jestli je hotová poznáme zapíchnutím nože/vidličky - neklade-li žádný odpor, podobně jako brambory. Po uvaření a vychladnutí řepu oloupeme nožem a nastrouháme na hrubém struhadle. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Ve větší míse šleháme vejce s cukrem do bělavé směsi, po troškám přidáváme mouku a máslo až se vše propojí. Nakonec vmícháme řepu, ořechy, hrozinky a prášek do pečiva. Dobře promícháme a dáme péct do trouby na cca hodinu, dokud párátko zapíchnuté do těsta nezůstane po vytažení suché.

  3. Hotový moučník rovnoměrně potřeme čokoládovou polevou a posypeme mletými vlašskými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!