Pečená hruška

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 pevná hruška
2 lžíce třtinového cukru
půlka limetky
lžička mleté skořice
oříšek másla
a ještě.. silnostěnný alobal

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme jadřinec. Pokapeme šťávou z limetky. Smícháme cukr a skořici a v této směsi obalíme půlky hrušek. Přidáme oříšek (plátek) másla a hrušky k sobě přitiskneme.

  2. Dáme do alobalu a pevně uzavřeme.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 20-30 minut. Na posledních pět minut zapneme gril, rozevřeme alobal a hrušky necháme hezky ogrilovat.

  4. Podáváme horké s kopečkem hustého jogurtu, smetany nebo šlehačky. Voňavým a slaďoučkým máslíčkem poléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!