Bramborovo-klobásový točenec
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- klasické bramborákové těsto ze 4 velkých brambor
- 500 g vinné klobásy
- 2 kolečka tvarůžků
- 150 g Nivy
- olej
Postup Bramborovo-klobásový točenec
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si klasické bramborákové těsto.
Nivu rozdrobíme do misky a tvarůžky pokrájíme na drobné kostičky. Oba sýry smícháme a polovinu této směsi přidáme k těstu.
Zapékací formu vylijeme olejem, aby bylo pokryté dno a naplníme těstem.
Klobásu dáme navrch a současně ji stáčíme do šneka. Trochu ji zamáčkneme do těsta a dáme péct na 180°C asi na 45 minut. Přibližně v polovině pečení posypeme zbylou směsí sýrů a dopečeme dozlatova. Podáváme s rajčatovým salátkem.