Marinovaný, špikovaný králík v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- králík porcovaný
- 50 g uzené slaniny
- Marináda:
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 1 lžíce rajský protlak
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- 1 velká cibule
- jarní cibulka i s natí
- 3 stroužky česneku
Postup Marinovaný, špikovaný králík v PH
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Naporcovaného králíka prošpikujeme vychlazenými hranolky z uzené slaniny.
Přidáme do marinády a vše (maso i marinádu) dáme do kameninové nádoby PH. Pořádně promícháme a uložíme přes noc do chladna. Druhý den zapneme hrnec na HIGH na 4 hod.
Hotové maso můžeme připéct na barvu 10 min. v troubě, ale není třeba.
Maso vytáhneme a zbylou omáčku rozmixujeme, nemusíme ani zahušťovat.