Marinovaný, špikovaný králík v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

králík porcovaný
50 g uzené slaniny
Marináda:
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce francouzské hořčice
1 lžíce rajský protlak
1 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
špetka chilli
1 velká cibule
jarní cibulka i s natí
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu smícháním všech přísad. Naporcovaného králíka prošpikujeme vychlazenými hranolky z uzené slaniny.

  2. Přidáme do marinády a vše (maso i marinádu) dáme do kameninové nádoby PH. Pořádně promícháme a uložíme přes noc do chladna. Druhý den zapneme hrnec na HIGH na 4 hod.

  3. Hotové maso můžeme připéct na barvu 10 min. v troubě, ale není třeba.

  4. Maso vytáhneme a zbylou omáčku rozmixujeme, nemusíme ani zahušťovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!