Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 800 g kachních jater
- 160 g česnekového boku
- 2 větší cibule
- 1 KL česneku
- 200 g másla
- 200 ml smetany ke šlehání
- sáček čiré želatiny na slané dobroty
- několik brusinek + sušených švestek (nakrájených nadrobno)
- červené kvalitní víno na naložení
- sůl
- černý pepř
- tymián
- tlučený hřebíček
- mletá skořice
- drcený badyán
- sekané mandle
Postup Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami
Postup přípravy receptu
-
Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je restujeme cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření.
Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme vlažnou smetanu, smíchanou se želatinou. Přidáme pokrájenou slaninu, nadrcené mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané nasekané brusinky a švestky, zlehka vmícháme, osolíme a opepříme podle chuti.
Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Podáváme s pečivem.