Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g kachních jater
160 g česnekového boku
2 větší cibule
1 KL česneku
200 g másla
200 ml smetany ke šlehání
sáček čiré želatiny na slané dobroty
několik brusinek + sušených švestek (nakrájených nadrobno)
červené kvalitní víno na naložení
sůl
černý pepř
tymián
tlučený hřebíček
mletá skořice
drcený badyán
sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je restujeme cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření.

  2. Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme vlažnou smetanu, smíchanou se želatinou. Přidáme pokrájenou slaninu, nadrcené mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané nasekané brusinky a švestky, zlehka vmícháme, osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!