Parmezánové misky se zeleninovým salátem
Recepty, SalátySuroviny
- Parmezánová miska:
- pánev
- olej
- 3 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného parmezánu
- Zeleninový salát:
- 1/2 malého bílého zelí
- 1/4 menšího celeru
- 1 velká mrkev
- kousek červené papriky
- trochu cukrové kukuřice
- pažitka nebo petrželka
- zakysaná smetana podle potřeby
- 1 ČL medu nebo trochu cukru
- 1 ČL citronové šťávy
Postup Parmezánové misky se zeleninovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Parmezánová miska: Připravíme si misku nebo větší sklenici, na které budeme parmezánovou placku tvarovat. Pánev lehce potřeme olejem a parmezán na ní pomocí lžíce rozprostřeme do kruhu. Můžeme také použít kruh-rantl z malé dortové formy, do kterého parmezán nasypeme, rozprostřeme a pak odstraníme z pánve. Pánev dáme na sporák, když se parmezán rozpustí a začne bublat, tak placku ještě 15 vteřin pečeme. Pak placku opatrně obrátíme, pomůžeme si plochou naběračkou a opět 15 vteřin pečeme. Placku přendáme na připravenou misku a rukama přitiskneme-vytvarujeme a necháme vychladnout.
Zeleninový salát: Zelí omyjeme, očistíme mrkev, celer, papriku a vše nastrouháme na nudličky (speciální plastové struhadlo) nebo nastrouháme na klasickém struhadle. Nastrouhanou zeleninu dáme do mísy, přidáme cukrovou kukuřici, petrželku nebo pažitku, med, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a vše promícháme. Zeleninový salát dáme do parmezánových misek a ihned podáváme s pečivem nebo opečeným toustovým chlebem, kdo má rád, může potřít lehce česnekem.