Papriky plněné gothajem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6 bílých paprik
- 400 g gothaje - krájený, v celku
- 200-300 g tvrdého sýru (eidam, gouda, záleží na vás)
- 1 cibule
- 1 vejce
- panák oleje
- múžete přidat trošku koření na pizzu, ale nemusíte
Postup Papriky plněné gothajem
Postup přípravy receptu
-
Papriky zbavíme semínek, gothaj nakrájíme na kostičky nebo proužky, nebo můžeme i nastrouhat. Já používám krájený a na nakrájím ho na slabé nudličky. Ale opravdu záleží na Vás, jak kdo to chce mít.
Sýr a cibuli nastrouháme na hrubo a smícháme s gothajem, vajíčkem a troškou koření na pizzu. Nemusí být, záleží na vaší chuti. Opepříme, plníme papriky a přikryjeme odkrojeným vrškem paprik. Dáme do zapékací mísy a pokapeme olejem. Nesolíme. Sýr a gothaj je už slaný.
Pečeme při 200 stupních, dokud papriky nezměknou a nemají puchýřky. Podáváme s chlebem. I studené jsou také vynikající.