Papriky plněné gothajem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 bílých paprik
400 g gothaje - krájený, v celku
200-300 g tvrdého sýru (eidam, gouda, záleží na vás)
1 cibule
1 vejce
panák oleje
múžete přidat trošku koření na pizzu, ale nemusíte

Postup přípravy receptu

  1. Papriky zbavíme semínek, gothaj nakrájíme na kostičky nebo proužky, nebo můžeme i nastrouhat. Já používám krájený a na nakrájím ho na slabé nudličky. Ale opravdu záleží na Vás, jak kdo to chce mít.

  2. Sýr a cibuli nastrouháme na hrubo a smícháme s gothajem, vajíčkem a troškou koření na pizzu. Nemusí být, záleží na vaší chuti. Opepříme, plníme papriky a přikryjeme odkrojeným vrškem paprik. Dáme do zapékací mísy a pokapeme olejem. Nesolíme. Sýr a gothaj je už slaný.

  3. Pečeme při 200 stupních, dokud papriky nezměknou a nemají puchýřky. Podáváme s chlebem. I studené jsou také vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!