Panamský dezert Průplav (Canal Cake)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1/2 šálku nasekaných ořechů (vlašských nebo pekanových)
- 1 šlehačka
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 ricotta
- 2x 1/2 l mléka
- 1 balíček čokoládového pudinku
- 1 balíček vanilkového pudinku
- mleté ořechy a granko na posypání
Postup Panamský dezert Průplav (Canal Cake)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, máslo, ořechy a rozprostřeme na pekáči.
Pečeme v předehřáté troubě (200°C) po dobu 15 minut nebo dokud těsto nezahnědne.
Necháme vychladnout.
Smícháme smetanový sýr s moučkovým cukrem, přidáme polovinu šlehačky a rozetřeme na těsto.
Pak uvaříme čokoládový pudink a vychladlý rozetřeme po první vrstvě.
Navrch dáme ještě uvařený vanilkový pudink a na to zbytek šlehačky.
Posypeme oříšky smíchanými s grankem.
A dáme ztuhnout do lednice.