Paella s mořskými plody

Recepty, Mořské plody

Suroviny

400 g mořských plodů
200 g kulatozrnné rýže
1 červená cibule
100 g kořenové zeleniny
1 žlutá paprika
cherry rajčátka
sůl
pepř
kari
kurkuma

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer v libovolném poměru. Přidáme mořské plody – v tomto receptu jsou použity 2 sáčky mořského koktejlu“, který obsahuje chobotničky, malé mušle, sépiové kroužky, krevetky a další živočichy. Krátce orestujeme a přisypeme kulatozrnnou rýži.

  2. Směs ochutíme solí, pepřem, kari a kurkumou – kari bych tedy příště vynechala, ale stalo se.

  3. Zalijeme rybím vývarem (ideálně), přidáme ještě nakrájenou žlutou papriku s cherry rajčátky nakonec veliké krevety a škeble.

  4. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 15 minut, dokud rýže nezměkne a krevety nezrůžoví. Byl to první domácí pokus o paellu, proto se omlouvám, že není úplně tip top. Příště to bude lepší:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!