Paella s mořskými plody
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 400 g mořských plodů
- 200 g kulatozrnné rýže
- 1 červená cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 1 žlutá paprika
- cherry rajčátka
- sůl
- pepř
- kari
- kurkuma
Postup Paella s mořskými plody
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer v libovolném poměru. Přidáme mořské plody – v tomto receptu jsou použity 2 sáčky mořského koktejlu“, který obsahuje chobotničky, malé mušle, sépiové kroužky, krevetky a další živočichy. Krátce orestujeme a přisypeme kulatozrnnou rýži.
Směs ochutíme solí, pepřem, kari a kurkumou – kari bych tedy příště vynechala, ale stalo se.
Zalijeme rybím vývarem (ideálně), přidáme ještě nakrájenou žlutou papriku s cherry rajčátky nakonec veliké krevety a škeble.
Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 15 minut, dokud rýže nezměkne a krevety nezrůžoví. Byl to první domácí pokus o paellu, proto se omlouvám, že není úplně tip top. Příště to bude lepší:)