Kuřecí korma s kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

260 g kuřecích stehenních řízků
150 g jogurtu řeckého typu
sůl
pepř
chilli vločky
1 červená cibule
4 stroužky česneku
1 feferonka
50 g arašídů
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička římského kmínu
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky kari
100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme a trochu zpikantníme mletými chilli vločkami. Maso dáme do boxu a přidáme jogurt. Promícháme, uzavřeme a dáme do chladu. Necháme v chladu minimálně 30 minut.

  2. Nakrájíme nadrobno cibuli, feferonku, nahrubo nasekáme česnek a vše rozmixujeme spolu se zázvorem na pastu. Přidáme nadrcené arašídy.

  3. Rozpálíme olivový olej, přidáme římský kmín. Přidáme pastu a kari. Mírně orestujeme a pak přidáme kuřecí kousky naložené v jogurtu. Zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme. Necháme na mírném ohni probublávat asi 15 minut. Pak odkryjeme a necháme omáčku mírně zredukovat, pokud je třeba.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!