Kuřecí korma s kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 260 g kuřecích stehenních řízků
- 150 g jogurtu řeckého typu
- sůl
- pepř
- chilli vločky
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 50 g arašídů
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky kari
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup Kuřecí korma s kari
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na kostky. Maso osolíme, opepříme a trochu zpikantníme mletými chilli vločkami. Maso dáme do boxu a přidáme jogurt. Promícháme, uzavřeme a dáme do chladu. Necháme v chladu minimálně 30 minut.
Nakrájíme nadrobno cibuli, feferonku, nahrubo nasekáme česnek a vše rozmixujeme spolu se zázvorem na pastu. Přidáme nadrcené arašídy.
Rozpálíme olivový olej, přidáme římský kmín. Přidáme pastu a kari. Mírně orestujeme a pak přidáme kuřecí kousky naložené v jogurtu. Zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme. Necháme na mírném ohni probublávat asi 15 minut. Pak odkryjeme a necháme omáčku mírně zredukovat, pokud je třeba.
Podáváme s rýží.