Broskvové Himaláje

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 1. těsto potřebujeme:
1 prášek do pečiva
2 hrnky hl. mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek vlahého mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vajíčka
kapička rumu pro vůni
Na 2. těsto potřebujeme:
2 tvarohy (já kupuju ve vaničce)
1 vanilkový cukr
1 hrnek
moučkového cukru
1 vanilkový pudink v prášku
2 celá vajíčka
1 hrnek mléka

Postup přípravy receptu

  1. Příprava je tak snadná a rychlá, že když se vám ohlásí návštěva, máte tento moučník rychle hotový a můžete jej dát vychladit do lednice, aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.

  2. Tak jdeme na první těsto: Vajíčka si vyšleháme s cukrem, přidáme olej a ostatní suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme.

  3. Jdeme na druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto a toho se vůbec nebojte, protože puding v prášku zajistí, že tvaroh krásně ztuhne.

  4. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj polovinu prvního těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na něj a poklademe hodně broskvičkami.

  5. Zbytkem těsta zalijeme broskve a tvaroh a dáme péct. Pozor, zvolna, tak 110-120°C a pícháme špejlí, abychom věděli, že je i tvaroh upečený. Dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!