Broskvové Himaláje
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na 1. těsto potřebujeme:
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrnky hl. mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek vlahého mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 celá vajíčka
- kapička rumu pro vůni
- Na 2. těsto potřebujeme:
- 2 tvarohy (já kupuju ve vaničce)
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek
- moučkového cukru
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 2 celá vajíčka
- 1 hrnek mléka
Postup Broskvové Himaláje
Postup přípravy receptu
-
Příprava je tak snadná a rychlá, že když se vám ohlásí návštěva, máte tento moučník rychle hotový a můžete jej dát vychladit do lednice, aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.
Tak jdeme na první těsto: Vajíčka si vyšleháme s cukrem, přidáme olej a ostatní suroviny. Vše ručním robotem zpracujeme.
Jdeme na druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto a toho se vůbec nebojte, protože puding v prášku zajistí, že tvaroh krásně ztuhne.
Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj polovinu prvního těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na něj a poklademe hodně broskvičkami.
Zbytkem těsta zalijeme broskve a tvaroh a dáme péct. Pozor, zvolna, tak 110-120°C a pícháme špejlí, abychom věděli, že je i tvaroh upečený. Dáme vychladit.