Babiččin rychlý jogurtový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g bílého jogurtu
- 100 g moučkového cukru
- 150 g polohrubé mouky
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 vejce
- ovoce
- Drobenka:
- 50 g másla
- 50 g cukru krupice
- 70 g polohrubé mouky
Postup Babiččin rychlý jogurtový koláč
Postup přípravy receptu
-
Jogurt, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do hladka. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přimícháme ušlehaný sníh z jednoho bílku.
Do vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a poklademe ovocem podle chuti (jahody, ostružiny, atd). Posypeme drobenkou. Pečeme asi 35 minut.