Ovocný táč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sezonní ovoce:
rybíz
angrešt
Těsto:
3,5 hrnku mouky hladké
1 kostka droždí
6 lžic cukru
1 hrnek mléka
2 žloutky
3/4 hrnku oleje
Drobenka:
máslo
mouka
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.

  2. Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů.

  3. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!