Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky ovesných vloček (rozemletých)
- 2 bílky
- 150 ml rostlinného mléka
- 1 lžíci skořice mleté
- 1 lžička kypřícího prášku
- 2 bílé řecké jogurty (Milko)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
- 5 nahrubo nastrouhaných jablek
- kokosový olej na vymazání formy
Postup Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 190 °C. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřící prášek. Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut.
Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus.
Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25-30 minut.