Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky ovesných vloček (rozemletých)
2 bílky
150 ml rostlinného mléka
1 lžíci skořice mleté
1 lžička kypřícího prášku
2 bílé řecké jogurty (Milko)
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
5 nahrubo nastrouhaných jablek
kokosový olej na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 190 °C. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřící prášek. Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut.

  2. Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus.

  3. Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!