Ovesná kaše trochu jinak

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

3-4 PL pražených a umletých ovesných vloček
1/4 l mléka
1 ČL cukru (krystal apod.)
špetka soli
1 PL medu
1 menší jablko

Postup přípravy receptu

  1. Pražené mleté vločky: Dělám to tak, že si koupím celé balení vloček a všechny je upražím na suché (ideálně smaltované) pánvi. Potom je umelu a nasypu do sklenice.

  2. Kaši si obvykle dělávám k snídani, takže už jen po ránu vytáhnu sklenici s upraženými mletými vločkami a jdu vařit kaši: Do studeného mléka nasypu vločky, cukr a špetku soli.

  3. Za stálého míchání vařím, dokud kaše nezhoustne. Hotovou kaši na talíři poliji medem a dozdobím kousky oloupaného a jadřince zbaveného jablka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!