Dort s motýlky pro babičku (bez fondánu)

Recepty, Dorty

Suroviny

KORPUS:
- 200 ml oleje
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 2 lžíce rumu
- 360 g polohrubé mouky
- 4 vrchovaté lžíce kakaa
- 2 prášky do pečiva
- 250 ml mléka
NÁPLŇ:
- 2 velké bílé jogurty (760g)
- 2 mascarpone (500g)
- 2 zakysané smetany (360g)
- 10 lžic moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 ztužovače do šlehačky
- čokoláda
- čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy.

  2. Těsto rozdělíme do 2 různě velikých kulatých forem tak, aby mělo stejnou výšku. Když je korpus hotový, rozřízneme oba korpusy v půli a postupně plníme.

  3. KRÉM: Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu vymícháme dohladka, přidáme cukr a ztužovač a ještě dobře promícháme. Nakonec přidáme strouhanou čokoládu.

  4. Korpusy plníme tak, že potřeme patro krémem a narovnáme na něj umyté překrojené jahody. Potom přikryjeme jahody vrstvou krému tak, aby byl povrch hladký a přiklopíme druhým patrem. Korpusy k sobě přilepíme krémem. Nakonec potřeme krémem i celý dort dort a nazdobíme. Motýlky jsem vykrájela z vyváleného fondánu a namamlovala pomocí potravinářských barev rozpuštěných v alkoholu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!