Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks kuřecích paliček
8 ks masitých kuřecích křidélek
šťáva z jednoho citrónu
2-3 ČL drceného čerstvého pepře
2 -3 ČL nastrouhaného zázvoru
4 PL koření Tandoori Masala
250 ml bílého jogurtu
1 PL hořčice (medová nebo jakákoliv)
2 PL sojové omáčky
5 PL olivového oleje
30 ml zázvorového piva Ginger Beer

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a omyjeme. Špičky křidélek raději v druhém kloubu ustřihneme, neboť špičky se pak pálí. Do paliček uděláme mělké otvory, aby nám marináda pěkně pronikla do masa.

  2. Do mísy nalijeme štávu z jednoho citrónu, přisypeme drcený pepř, 1 lžíci nastrouhané zázvoru, hořčici, sojovou omáčku. Vše dobře promícháme a pak přidáme jogurt, do kterého jsme zamíchali 4 lžíce koření Tandoori-Masala a olivový olej.

  3. Do takto připravené marinády ponoříme křidélka a paličky. Kuřecí maso necháme naložené několik hodin. Ideální je maso naložit navečer. Přebytečnou marinádu oklepeme a masíčko pak pečeme v pekáčku nebo na plechu (potřeného troškou oleje) asi 35 -40 minut. Při pečení paličky i křidélka otáčíme. Ke konci pečení zakápneme pečené paličky a křidélka troškou piva. Podáváme s jemným, rychlým domácím bramborovým salátkem z brambor, olivového oleje a zálivky nebo se zeleninovým salátem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!