Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks kuřecích paliček
- 8 ks masitých kuřecích křidélek
- šťáva z jednoho citrónu
- 2-3 ČL drceného čerstvého pepře
- 2 -3 ČL nastrouhaného zázvoru
- 4 PL koření Tandoori Masala
- 250 ml bílého jogurtu
- 1 PL hořčice (medová nebo jakákoliv)
- 2 PL sojové omáčky
- 5 PL olivového oleje
- 30 ml zázvorového piva Ginger Beer
Postup Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme a omyjeme. Špičky křidélek raději v druhém kloubu ustřihneme, neboť špičky se pak pálí. Do paliček uděláme mělké otvory, aby nám marináda pěkně pronikla do masa.
Do mísy nalijeme štávu z jednoho citrónu, přisypeme drcený pepř, 1 lžíci nastrouhané zázvoru, hořčici, sojovou omáčku. Vše dobře promícháme a pak přidáme jogurt, do kterého jsme zamíchali 4 lžíce koření Tandoori-Masala a olivový olej.
Do takto připravené marinády ponoříme křidélka a paličky. Kuřecí maso necháme naložené několik hodin. Ideální je maso naložit navečer. Přebytečnou marinádu oklepeme a masíčko pak pečeme v pekáčku nebo na plechu (potřeného troškou oleje) asi 35 -40 minut. Při pečení paličky i křidélka otáčíme. Ke konci pečení zakápneme pečené paličky a křidélka troškou piva. Podáváme s jemným, rychlým domácím bramborovým salátkem z brambor, olivového oleje a zálivky nebo se zeleninovým salátem a pečivem.