Ořechové doutníčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 340 g hladké mouky
- 200 g másla nebo Hery
- 150 g moučkového cukru
- 120 g mletých vlašské ořechů
- Poleva:
- 1 ks tyčinky Ledové kaštany
- 1 lžička 100% tuku
- Náplň:
- 200 g moučkového cukru
- 1 ks smetany ke šlehání
- 5 ks žloutků
- 60 g hladké mouky
- 4 lžičky mletého cukru
- 200 g másla
Postup Ořechové doutníčky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet.
Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že necháváme uvnitř důlek (naplníme je celé). Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě dorůžova (10-12 minut), ještě teplé vyklopíme a pak necháme zchladnout.
Náplň: ve vodní lázni za stálého míchání svaříme smetanu, žloutky, cukr (20 dkg), mouku. Po vychladnutí přidáme do utřeného másla s cukrem (4 lžičky) a mixujeme dohladka.
Vychladlou náplní plníme doutníčky. Necháme vychladit. Ve vodní lázni rozehřejeme Ledové kaštany s tukem, rozmícháme a pak konce doutníčků namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout.