Ořechové doutníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

340 g hladké mouky
200 g másla nebo Hery
150 g moučkového cukru
120 g mletých vlašské ořechů
Poleva:
1 ks tyčinky Ledové kaštany
1 lžička 100% tuku
Náplň:
200 g moučkového cukru
1 ks smetany ke šlehání
5 ks žloutků
60 g hladké mouky
4 lžičky mletého cukru
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet.

  2. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že necháváme uvnitř důlek (naplníme je celé). Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě dorůžova (10-12 minut), ještě teplé vyklopíme a pak necháme zchladnout.

  3. Náplň: ve vodní lázni za stálého míchání svaříme smetanu, žloutky, cukr (20 dkg), mouku. Po vychladnutí přidáme do utřeného másla s cukrem (4 lžičky) a mixujeme dohladka.

  4. Vychladlou náplní plníme doutníčky. Necháme vychladit. Ve vodní lázni rozehřejeme Ledové kaštany s tukem, rozmícháme a pak konce doutníčků namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!