Opilý lečoguláš s hořčicí
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- vepřová plec cca 1,2 kg
- 2 PL oleje nebo sádla
- 1 velká cibule
- 2 červené papriky
- 2 bílé papriky
- 2 masitá rajčata
- 2-3 stroužky česneku
- feferonka (podle chuti)
- drcený barevný pepř
- mletá červená paprika sladká
- sůl
- 3 PL hořčice (plnotučné nebo Dijonské)
- 200 ml bílého vína
- voda
Postup Opilý lečoguláš s hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtiny a česnek na plátky.
Vložíme do nádoby PH, přidáme ostatní ingredience (kromě vody) a promícháme.
Pokud chceme mít ve finále více šťávy, přidáme asi deci vývaru nebo vody, pomalý hrnec zapneme na II. stupeň a 3 hodinky si ho nemusíme všímat.
Po uplynutí této doby obsah promícháme, popř. dochutíme a přendáme do trouby zapnuté na 200°C, kde ho asi 15 minut zasmahneme. Podáváme s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a sklenkou dobrého moku